Lördagsmorgon…Vaknar innan klockan klämtar 06.00. Glipan i persiennen skvallrar att himlen är blå. Kramar en kärlek innan de framlagda vandringskläderna kommer på plats. Ryggsäcken står vid dörren och väntar på den stora utmaningen

Vi ska gå långt den här dagen. Längre än vad vi någonsin har gjort…

Pilgrim 2020…en vandring inte bara för oss utan även för barnen i vår lilla stad som genom Majblomman får möjligheter…det ska samlas in pengar i vandringens namn

Pilgrim 2020…kreativa eldsjälar gjorde tankar till verklighet, arrangerade, organiserade och beställde en vacker lördag

Längst ut på Näset tas den första gruppbilden i den fuktiga morgonen, en grupp där inte alla kände alla men som under dagen formades kring något som blev så mycket mer än en vandring. Steg för steg, timme ut och timme in i pilgrimers spår mot ett mål som blev allt mer värdefullt ju högre siffror stegmätaren visade.

I tystnad och i samtal, på stigar och på nygrusade vägar fylls jag av en lycka som är så speciell. Kilometer blir till mil och glädjen över att se serviceteamets vinkningar bakom krönet är obeskrivlig, att varannan timme få komma till uppdukade bord med energi är en ynnest. Njutningen av en stunds vila med en kaffekopp, en macka och torra strumpor…vilken guldkant i livet. Ett serviceteam, finns inte ord för vad den lyxen gjorde med mig, tacksamhet känns futtigt

När trötthet och stela muskler säger hej så finns de som gör att man ändå sätter den ena foten framför den andra. Nu får människorna i gruppen en allt större betydelse, kittet blir påtagligt. Vi gör det här tillsammans och det är vackert.

Så kommer den euforiska känslan att vi är nära nu…fan vi fixar detta. Nu pratas det inte skavsår längre, nu hör jag att det dryftas om kylda drycker i immiga glas, välfyllda tallrikar och skobyten

Vi hör applåder och typ skuttar den sista biten av de nära 45 km  vi lagt bakom oss och jag blir tårögd. Vi tar den sista gruppbilden utanför bästa restaurangen, klockan visar 18.20 och känslorna vibrerar i glädje…

Så skålar vi i champagne med obetalbara leenden och jublet når taket när resultatet når våra öron…57000 kr till Majblommans kassa. High five på den !!!