Vi tar semester min kärlek och jag, eller hemester om det räknas som det när man byter landskap.

Vi landar på Särö, vi har varit här förr men nu lyxar vi till det och bokar in två nätter på vackra Säröhus. Spadagar vid havet, vandringar på dagen, trerätters och timmar i badkläder/badrock när ljuset lämnar över till kväll.

Ett rum med utsikt över ett hav som visar toner av grått, vi tittar på det vackra en stund innan vandringskängorna snöras på.

En vy att få vakna till

Vi ska inte gå så långt idag, bra tänker vi som redan känner att tiden för lunch har passerat.

Vi går vänstervarv under moln som inte kan bestämma om det ska släppa igenom solsken eller regndroppar. Leden följer havskanten i en natur vi är ovana vid.

Vi väljer vänster…

Vi klättrar på klippor och hoppar på stenar, studerar tallar som tuktats och formats av vindar under tid. Så vackert, och vi har tid att stanna, tid att se, tid att känna en tacksamhet att få just tid och möjlighet.

Krokig av tid…

Pulsen höjs, värmen kommer inifrån och utifrån, vilken tur att fleecetröjan fick stanna kvar i väskan.

Ibland viker stigen in under ekar som inte färgats av hösten, där blir tänkta tankar på ett annat sätt när tystnaden blir påtaglig.

När det grå får värme…

Det är fint. Vi håller händer och känner kärlek.

Små detaljer och enorma stammar får oss stanna och vi kan inte låta bli att fingra på skrovlig yta…tänk om träden kunde tala…vad skulle vi få veta?

Vacker av ålder…

Vi jämför de stora lyxvillorna som ligger med havsutsikt, där de bor som har en annan tjocklek på plånboken än oss.  Vi fantiserar om fasadernas innehåll och känner en annan rikedom….den mest värdefulla.

Sommarstuga…

Så kommer regnet i små små droppar, vad gör väl det, det är ju bara vatten och vi är bara några minuter från restaurangen som stoltserar med whiteguideskylten.

Vi bänkar oss vid ett fönsterbord och låter oss fyllas med godsaker som kostar, studerar havet som krusas och känner den välförtjänta ledigheten ta plats

En vanlig sketen onsdag i oktober…vi gör den till vår

Power…