Dag 3. Aurizberry/Espinal- Trinidad de Arre. 50587 steg

Vaknar tidigt efter ganska bra natt, fixar en liten matsäck, packar och på med kängorna. Kl är 06.15 när vi lämnar vår fina boende. Träffade en norrman på gårdagskvällens pilgrimsmiddag, han hade gått Caminon 10ggr så han hade förvarnat om att vi skulle starta dagen med en rejäl uppförsbacke… han hade rätt.

Vi går med pannlampa och luften är sval, höfterna knarrar lite men mjuknar och samarbetar igen efter den värsta backen

Frukostvy…

Framme i den lilla byn Lintzoain hittar vi bänk att inta det medhavda samtidigt som vi ser solen mota undan natten

Vi har inte bestämt hur långt vi ska gå utan tar dagen som den kommer.

Kilometer efter kilometer i koncentration…

Med energi i magen så bär det uppför igen… rejält och när stigningen är klar så prövas våra balanssinnen i steniga och bergiga fåror

Zubiri, ett vackert stopp för påfyllning…

Vi anländer Zubiri, plockar av skor o strumpor på en bar som serverar oss stekt ägg, sallad, bröd och kaffe. Det sitter som en smäck. Nu börjar värmen stiga, 27 grader, vi fryser inte alls och kroppen känns trots allt stark. Känner mig stolt och ödmjuk

Hur gôtt som helst…

Vi kämpar på i skuggiga lundar och solvarma slänter och när vi behöver den som bäst så står den där mitt i ingenstans, Foodtrucken och en iskall öl och viftande bara tår gör livet än mer värdefullt

Lika stel som vi känner oss…

I Zuriain delar vi en bar med ett gäng cyklande spanjorer, som med sina mountainbikes tar sig an det vi har svårt att gå i. En spenatbocadillo smakar ypperligt och vi låter vilan bli lång, vi har ju ingen tid att passa

Här inne har vi plats för vila…

Vi går vidare och bestämmer oss för att nästa boende stannar vi på, benen börjar kännas som timmerstockar och det blir allt svårare att resa sig från sittande läge. Vi får gå lite längre än vi hade energi till men till slut anländer vi till Trinidad de Arre och visst fanns det två bäddar till oss i den gamla stenbyggnaden. Dusch, tvätt och en stunds raklång vila är gudomligt, och minsann har inte en liten blåsa tagit plats på hälen

 

 

 

Snart alldeles snart ska vi undersöka den lilla fina byn i jakt på något att äta…

Imorgon kommer en torsdag att fylla med steg…