Dag 5 Puente la Reina- Lizarra/Estella. 36330steg

 

En natt med regelbunden klang från kyrkklockan intill och ett ordentligt åskväder som lyste upp natten… så vi var lite sega ur sängen och klockan var närmare halv åtta innan gick över stenbron mot nästa by 5 km bort.

Godmorgon från bron…

Vägen dit kantades av vinodlingar och olivlundar, vi är i Riojadistriktet nu, det är svalt så här på morgonen och kroppen har blivit kompis med ryggsäcken. Känns rätt bra förutom den extra vattenbehållaren jag har på hälen…

 

 

Ska vi plocka druvor i min trädgård?….


Vi kommer fram till Maneru men caféet öppnar inte förrän om 30 min så vi vandrar vidare och som sig bör går det upp och ner, det ÄR flåsigt värre stundtals men på nåt sätt så håller vi på att vänja oss. Det är fler pilgrimer på väg nu, tror att det beror på att vi stannade vid ett etappmål vilket många gör.

När man ser byn där det kan finnas kaffe… så fint..

När hungern tar vid tystnar vi båda två, det är klockrent, vi förspiller ingen energi i onödan.

Cafestolarna en oas i gränden…

Vi kommer äntligen fram till den fina byn Cirauqui och lyckan är total när vi ser några röda caféstolar på backkrönet, tortillan är ljummen och baguetten är färsk. Kaffet hämtar vi ur kaffemaskinen, såklart det står på spanska och vi trycker fel och får det sötaste kaffet sen barndomen

Som ett nyckelhål till vackerheten…

På med kängorna igen, mot nästa by, de ligger med nån halvmils mellanrum i det här området, bra tycker vi som vill lufta fötterna med samma intervall

Färskt så det sprätter i gommen …

I Lorca tittar vi in i Bar Saint Jean och frågar med händer och blandade språk vad hon har att erbjuda våra ständigt tomma magar. Damen bakom disken har varit med ett tag och plockar upp sin telefon där hon har fotat alla sina rätter och medan vi väntar på salladen vi fastnade för bjuds vi på superfärska gröna salta oliver… mmm

Estella tar emot oss, stannar en stund och lyssnar på ett ljud jag älskar…

Så går vi mot Estella, solen värmer rejält nu, vi tänker oss att vi ska gå förbi staden för att söka sängplats i nästa by…så blir det inte. Vi anländer på den vackra sidan av staden, vandrar igenom den gamla delen och det är nu det händer. Bristen på sömn och värmen slår nästan omkull oss och vi tappar tempo fullständigt samtidigt som vi går förbi ett härbärge.

Åh den lilla vita duvan…ett steg i taget, precis som vi…

Jag frågar Katharina om vi ska fråga efter plats; jaaa svarar hon med John Blund på ögonlocken, och visst fanns det bäddar till oss. Vi väljer det dyraste med två bäddar och eget badrum, 40 euro och så värt det.

Det finns tvättmaskin och tumlare och efter en dusch sitter vi, två tanter i tvättstugan och väntar på färdigpipet

Abergue Capuchinos…jättefint

Hittar en supermercado och handlar matsäck för morgondagen, det är närmare milen till första öppna caféet och att gå utan mat är inget bra alternativ. Slevar i oss en fiskrätt på härbärget, tar med oss ett varsitt glas Rioja till rummet och kryper ner mellan lakanen innan klockan är 20.30

Natti natti, imorgon ska vi ta hand om en lördag