Dag 16. Carrión de los Condes- Moratinos. 42313 steg

Hej då Knut som bryter Caminon idag…

Vi vaknar vid 6 tiden, idag åker underställ, fleece, jacka o vantar på för det kallt. Vi är på plats för frukost när de öppnar och får sällskap av norrmannen Knut som igår bestämde sig för att bryta sin 10e Camino, han har fått en jättblåsa under foten och åker tillbaka till Norge idag, men han är glad ändå för Norge har fått en ny regering. Vi säger hej då och tackar för alla trevliga stunder, han är den enda från Orisson som vi träffat på

Soluppgång bakifrån…
Månnedgång framifrån…

Vi ska gå 17 km innan vi kommer till nästa by och är det någon gång man ska dras med en förkylning så är det väl här, för det är rakt och platt och ingen risk för hög puls

Det är inte bara vägen som är rak…

När första milen är gjord pausar vi på en plats som Katharina siade om en stund innan den dök upp. Vi äter vårt medhavda, baguette, svettig Havartaost och guacamole. Gottigott

…och vi äter och äter…

Vandrar vidare mot Calzadilla de la Cueza och intar dagen potatistortillia. Vilar en stund och nu åker underställbyxorna av innan vi går vidare några kilometer till Ledigos för en kopp varm kaffe. Det blåser som tusan från norr men vi har vinden i ryggen och det tackar vi för

Raka vägen…steg för steg…

Vi passerar ett avståndsmärke som talar om för oss att vi avverkat mer än halva Caminon, obegripligt att vi gått så långt på lite drygt två veckor

Snart är vi framme bara vi följer de gula pilarna…

Äntligen anländer vi till Morantinos efter lite dryg 7 timmars vandring och 29 km. Vi ska bo på ett litet italienskt härbärge, mysigt men fy så kallt på rummet. Vi lär nog bli varma när maten serveras om nån timme, italiensk mat, pesto, pasta mmmm

Här inne ska vi bo inatt…

Imorgon drar vi en repa på mesetan igen, 28km men nu är det fler byar efter vägen. Härligt.