Dag 17. Morantinos- El Burgo Ranero. 42402 steg

Vi ska gå på middag…har tights oxå 😂

Vi hade en supertrevlig pilgrimsmiddag igår kväll med alla italienare. Fantastiskt god mat och en av de italienska pilgrimerna hittade en ostämd gitarr som han stämde till en lite mindre ostämd gitarr men vilket drag det blev.

Vårt värdpar tillika kockar …

När jag satte kniven i min spagetti med pesto blev det liv i luckan och efter lite träning med gaffeln så nickade de nöjt, fick också lära mig hur man torkar ur tallriken med bröd

Ingen vacker soluppgång idag, blåsigt och 10 droppar regn…

Vi hade inte de bästa sängarna den här natten och dessutom dras jag med en irriterande rethosta så till slut tog jag min sovsäck och kudde och gick ut under månens sken och la mig i en solsäng för att Katharina skulle få sova några timmar. Vilket hon inte gjorde utan hon låg o fantiserade om att hundarna skulle slita mig i stycken…

En staty av en arkitekt och stor caminodonator…

En frukost innan vi ger oss iväg i mörkret, 28 km ska vi gå idag och det dröjer inte länge innan vi går en kilometer fel, de blir tunga de för extra felstegen

Ermita de la Virgen del Puente…här kanske jag fått hjälp med min hosta om jag passerat för 1000 år sen…

Vi passerar Ermita de la Virgen del Puente, som var ett pilgrimssjukhus från 1200-talet och till och en spetälsk koloni. Där stod också två statyer, arkitekter som var stora välgörare för Caminon

Vi kommer in i staden Sahagún, där tar vi en fika och gör en felbokning som kostar… Ett besök på apoteket innan vi går vidare.

Ytterligare en pilgrim… i Sahagún…

Det är tungt idag, jag känner mig trött och tom på energi, kroppen fungerar bra, det sitter i huvudet… Vägen är lång rak och tråkig, vi vilar och pratar med andra pilgrimer

Lång rak och aningen tråkigt…

Kommer fram till Bercianos del real Camino, där tar vi en grönsakssoppa som sen lunch och tröttheten blir inte mindre med mat i magen

Sista rycket, 8 km kvar och vägen ser exakt likadan ut som milen innan. Klockan har hunnit bli 15.30 innan vi är framme på härbärget La Laguna. Utmattade ramlar vi i säng och det är så märkligt, varje eftermiddag vi tar den här stunden så fryser vi som om vi hade vinterbadat

Ja men tittavägen fortsätter att vara lång rak och tråkig… här är det pannben som gäller…

Det blir att hitta ett ställe att äta på ikväll för det serveras ingen måltid på vårt ställe

Imorgon torsdag ska vi gå till Villarente, 26 km. Hoppas på en god natts sömn