Dag 19. Villarente- La Virgen del Camino. 29045 steg

Vi ser berg …

En god natts sömn efter en trevlig pilgrimsmiddag med väldigt torftig mat, så vi vaknar till ljudet av regn. Vi ligger kvar och lyssnar en stund, vi ska ju inte gå så långt idag och när vi väl lämnar härbärget så har det slutat regna. En kopp kaffe och en croissant får bli dagens frukost på ett café som öppnat tidigt.

Uppförsbacke…på riktigt, va kul…

Idag är det kul att gå, det finns saker att titta på och tänk att man kan bli glad för en uppförsbacke men så är det faktiskt. Fötterna har läkt fint, förkylningen besegrad. Yes

Vi ser León…

Vi ska gå in till Leon, en ganska stor stad, vi går nedför och tittar och gläds åt allt. Trafikljus, caféer, barn på väg till skolan. När vi gå in i Leon står två äldre män och välkomnar oss, bjuder på varsin klubba, vi får en stadskarta som visar vägen till katedralen, samtalar lite om var vi kommer ifrån mm. Vi blir så himla glada så jag glömmer att ta kort på dessa två gentlemen..

Här satt vi en stund och försökte vänta ut regnet…

Vi har gått en dryg mil och sätter oss en stund för en kopp gott kaffe på ett café som spelar musik vi gillar. Då kommer regnet och det är inte på smått vis så sittningen blir lång… Vi tar tjuren vid hornen och vecklar ut våra ponchos och ger oss iväg mot gamla stan som är så vacker även i regn

Ingen glamour här inte…undrar om våra kärlekar älskar oss ändå…

Snart ser vi tornen på den stora katedralen, byggd mellan 13 och 14 talet, 1800 m2. Vi löser biljett och går in denna fantastiska byggnad, helt otroligt

Jag är så tagen av denna byggnad…
En guide med sin grupp…
En del av orgeln…
Alla dessa detaljer…
Träsnideriet… obegripligt, vilket hantverk…

När vi kommer ut har regnet upphört och det blöta viks ihop igen och ner i ryggsäcken. Vi är jättehungriga och hittar en restaurang där vi känner oss riktigt välkomna. Beställer in en alldeles för stor pizza men den godaste hittills

En vegetarisk Calzone tack…
En vilande pilgrim utanför Convente den San Marcos…

Vi har 6 km kvar innan vi är framme i La Virgen del Camino, vi ska bo på ett tvåstjärnigt hotell, Villa Paloma, ligger precis vid vägen med flera restauranger utanför så ikväll blir det ingen pilgrimsmiddag. Rummet… tja, sköna sängar i en udda färgkombination

Imorgon är det ju lördag, vad ska vi göra då? Jo vi går 28 km, kul ❤️