Dag 27. Triacastela-Sarria. 27510 steg

Väggmålning i Sarria, många går de 10 milen från Sarria till Santiago för då kan man få sitt Compostela, diplomet för att du har gjort en del av Caminon

Det är inte klokt men vi ligger till sängs redan vi 20.00 och har så gjort de senaste veckorna. Vi är såå trötta och att få ligga raklång och lyssna på ljudbok innan John Blund är som en trissvinst eller två…

Packpåsar, superbra i ryggsäcken…

Vi går upp runt 6-tiden som vanligt, allt går på rutin packar snabbt ihop våra grejer ner i ryggan. Packpåsar är så bra, olika färger, olika storlekar gör det lätt att hitta, skyddar mot väta gör de också. Jag köpte våra i Ullared för en tredjedel av vad de annars kostar

Regntunga skyar…

Vi är i frukostbaren innan sju, pratar med den trevliga engelsmannen vi träffat så många gånger nu. Han ger oss rådet att ta höger vid huvudgatan istället för att följa vår karta, den är halvmilen kortare, den är vackrare men det är en timma uppför…

Den som har störst horn får stå först i kön..,

Vi följer hans råd och fördelen med att gå i mörker är att du inte ser hur långa backarna är. Det är varmt och blåsigt och rätt snart kommer regnet… så upp med regnponchos, vi ska inte klaga, vi har haft en fantastisk tur med vädret hittills

She’s got the look…

I och med att vi inte följer vår karta har vi ingen aning om var vi ska pausa, efter ett par timmar kommer vi fram till byn Montán och där tar vi en kaffe i glasburk på ett mycket originellt ställe, flower power släng dig i väggen, sjunker ner i soffan o njuter en stund och betalar sen vad vi tyckte kaffet var värt. Det var värt även om det var långt ifrån starkt

Vilket ställe, yogapasset kl 10 hoppade vi över… men kaffet värmde inifrån och ut…
Det fanns så mycket att vila ögonen på, alla pilgrimssnäckor t.e.x…
…massor av visdom…

Så går vi nedför, genom ekskogar som ger lä, har aldrig sett så mycket ekollon. Går lite försiktigt då regnet gör det halt, för att inte tala om allt kobajs vi hoppar över

Ekskogen, stilla och tyst…

Kaffe, starkt den här gången och bulle i Pintin efter drygt 11 km. Sååå gott det är med dessa välförtjänta pauser. Nu har vi bara nån halvmil kvar och vi tänker oss vara framme innan tolv, rekordtidigt för oss

Nu ser vi Sarria…

Det har slutat regna efter Pintin och när vi närmar oss Sarria bryter solen igenom

Sängtest… så viktigt… klart godkänd…

Vårt boende ligger efter Caminovägen och har tidig incheckning, vilken tur. Vi slänger av oss ryggsäckarna och ger oss ut på jakt efter mat. Denna eviga jakt.. nåväl vi blir iaf mätta på mat vi aldrig skulle äta hemma, sitter och tittar avundsjukt på de som går i mjuka skor och strukna, rena volangblusar…

Vi har ån precis utanför vårt fönster…

Eftersom vi har timmar tillgodo går vi upp till den gamla delen av Sarria, uppför förstås eftersom kyrkan oftast ligger högst i byn. Träffar engelsmannen igen och vi tar vandringens första Sangria, vi kom på att det är lördag och att det idag är fyra veckor sen vi klev på tåget mot Göteborg

Första Sangrian…

Vi tar en em-vila efter dusch o tvätt, sen ska vi ut och kolla på kvällslivet… fram till 20.00 iaf

Imorgon går vi 22 km till Portomarín…