Parafita- Povoa de Varzim

24 km 30 684 steg

Vaknar före 06.00, sömnen har inte varit den bästa men vi känner oss ändå redo för att ta emot en tisdag. En banan, en söt yoghurt så på med ryggan. Det gör ont i höfterna och gångstilen är långt ifrån vacker…

 

Bara vi, några fiskare och vågorna…

Det ljusnar så sakta när vi lämnar Parafita, luften är ljummen och fuktig och Atlantens dyningar ger oss det ljudet vi älskar. Det är så vackert, det är vi och några fiskare som är vakna.

 

Obelisken utanför Parafita…

Vandrar återigen på träramper, det känns enkelt och vi stannar ofta och suger in omgivningen. Passerar en obelisk, där vi läser att just här landsteg Peter den IV med 7500 soldater.

 

Ouups, croissanter idag igen…

Vi har lovat oss att vila ofta och efter nån timmes vandring så känner Kia doften av nybakat. Av med skorna, vicka på tårna, kaffet och kolhydrater höjer energin för en stund.

 

Typ första uppförsbacken…

Det är inte bara sanddyner…

Passerar några fiskeläger där fårade äldre män sitter och dividerar bland nät och hummertinor omgivna av små söta fiskestugor.

 

Redo…tror jag…

Vilar en stund och studerar livet och de flesta ler och önskar oss Bom dias eller bom Camino. Vi njuter verkligen, det är ett lugn över tisdagen och solen bryter igenom morgondiset.

 

Mjuk sand ökar pulsen…

Så går den lättgångna vägen över i mjuk sand som fyller skorna. Vi bestämmer oss för ta av oss barfota och gå längs det svala havet. Så himla skönt för överhettade fötter.

 

Barfota. så underbart…

Vi stannar för lunch på en strandbar i Molinas. Kollar menyn och beställer in veggiekorv och en kall. Tja…. skrattade så tårarna rann när vi blir serverade korv, ost i en panini som värmts i en toaster. Ätbart men inte en kulinarisk upplevelse.

 

Nja…bukfylla…

Vi närmar oss vårt slutmål. Lämnar kusten och vandrar genom Vila do Conde. Nu är det varmt, svettigt och fullt fokus på att komma fram till Povova de Varzim som visar vara en större stad än vi trodde. Snart ska vi ut och utforska den, kanske hittar nåt bättre i matväg än lunchen.

 

Inkvarterade…snart ut och leta mat…

Checkar in på vårt lilla boende, blir så väl mottagna av Bettina, en tjej man blir glad av att möta. Dusch o vila innan leta leta leta mat. Blev förresten blåst på en tusing på det uppletade matstället…läropengar heter det visst…