Oia- Nigran

21 km 30 404 steg

Avslutade kvällen med en fantastisk måltid, den vegetariska tallriken gick inte av för hackor. Det är mycket matprat men det är de enkla sakerna i livet som som allt fokus ligger på. Mat, mat, mat och vila…

 

Än så länge har maten varit över förväntan…

Tänkte att John Blund skulle ta över rätt snart efter middagen men bröllopsgästerna kunde det där med att ha hur kul som helst. Ett 20 min långt fyrverkeri sätte bröllopskronan på verket… vilken fest alltså. Fick dessutom en fin solnedgång på köpet.

 

Vacker kväll i Oia…

Sömnen var inte av bästa sort, vi visste att ett oväder skulle komma över oss och stormbyar rev och slet i allt som satt löst. Ett par yoghurt i magen innan kl 7 sen var vi redo för dag 7 på vår vandring. För första gången åker pannlampan fram när vi följer Caminoleden i mörkret.

 

Det ljusnar och dånet från Atlanten är häftigt…

Vi viker så småningom av från leden och följer kustvägen. Vi har mestadels vinden i ryggen som föser oss framåt, ibland vacklar vi till av kraften i byarna. Frisyren är typ framkammad men vi bjuder även på en o annan backslick, om vi överhuvudtaget ska kalla det för frisyrer.

 

Det skulle varit en ljudbild…

Vi ser Porto Mougas och tänker som vanligt vid den här tiden att det vore gott med kaffe och nåt med energi. Inte allt för ovanligt så blir besvikelsen stor när det inte blir så, finns inget café alls….

 

Passerar Faro Silleiro med kaffeabstinens…

Tar till nödproviant på ett brunnslock där vi sitter och får skrattkramp av storm och försök till ett foto. Ägg och wafers plus vatten, häpp…

 

Det fanns en jättefin rastplats 50 m bort…

När vi kommer fram till Baiona har vi gått 15 km… är trötta och nästan missar biskopen på toppen av berget som står och välsignar staden.

 

Där uppe står han, biskopen…

Tar fart mot första caféet och äntligen kaffe, fast vi får blanda ut det själva med bifogad flaska skållhett vatten. Äter upp mackorna i rasande fart och gör ytterligare en beställning, cappuccino och croissant. Lycklig!

 

Blanda efter tycke och smak…

Nu har vi bara 1 och halv timme kvar innan vi är framme vid vårt boende i Nigran. Regnponchos åker av och på med jämna mellanrum, ömsom sol ömsom regn men mest regn.

 

Kyrkan i Rammalosa…

Vi ser kyrkan i Rammalosa, går in för att ev få en stämpel i pilgrimspasset men det var en fullsatt kyrka i pågående söndagsgudstjänst.

 

Skojar inte men det är dörren till vårt rum 124…

Välkommen till oss, ställ cabben här…

Framme och får vår nyckel med instruktioner om ut o in. Nytt skrattanfall när vi gör vår entre´ till Hotel Holiday. Har aldrig nånsin sett nåt liknande…

 

Men ett jättefint rum iaf och gissa vilken sida som är min…

Dusch o vila innan…..mat. Same same…