Vigo- Redondela

17,1 km 24 088 steg

Vandrade omkring lite i Vigo, satt en stund och njöt kvällssol nere vid hamnen innan köken öppnade för mat kl 20.00. Helt galet för vår del att äta så sent, nåväl ytterligare en god Tortilla i magen innan säng och sömn.

 

Frukost… ingen linneduk idag heller..

Unnar oss lite sovmorgon, vi ska inte gå så långt idag…tror vi. Äter lite inhandlad frukost i sängen innan det är dags för den åttonde vandringsdagen

 

Hamnen i Vigo…

Börjar med att gå lite fel innan vi hittar de gula pilarna, hamnar i hamnen en sväng… Sen börjar vägen uppför, lite lagom uppför en timme och vi har ännu inte kommit ur Vigo, i mitt tycke en ganska ful stad. Vi tar en kaffe i utkanten, vet ju inte när nästa chans dyker upp, ett bra val visar det sig.

 

Bilden ljuger, det är en jävulsk backe…

Nu jäklar går det uppför, pulsen skenar och det är korta steg som gäller. Vi stönar och stånkar och skriker nu räcker det efter 30 min och det gör det. Vi planar ut… puh

 

Där nere var vi för 1 1/2 timme sen…

Men vilken belöning vi får för det tuffa. Nu har vi en fantastiskt vacker vandring framför oss längs bergskanten. Solen skiner och det är en perfekt temperatur på runt 16 grader.

 

Det här Caminon…

Kia börjar fantisera om färsk frukt och jag hänger på i fantasierna. Känner smaken i munnen när vi tittar in ett garage… där står två tanter och säljer … just precis… frukt. Vi betalar vad vi tycker det är värt och det är värt. Det här är Caminon i ett nötskal och njutningen är oslagbar.

 

Utsikten… nästan hela leden…

Gång på gång stannar vi och suger in det vackra runt oss. Vägen är lätt att gå, inga halkiga stenar idag.

 

Ett vattenhål, precis som det ska va…

… och nån mer udda detalj…

Hittar en bänk för vila, lufta lite fötter, en yoghurt och några torra kex framför utsikten mot den vackra bron Ponte de Rande. Mängder av pilgrimer passerar oss, det är 10 mil till Santiago och det är vad man behöver gå för att få sitt Compostela.

 

Bron Ponte de Rande…

Nu har vi ca en timmes vandring kvar till dagens mål, Redondela. Vi travar på i ett bra tempo, våra fötter har fått lite skavanker men inget som smärtar… än.

 

Ner mot Redondela…

Dags att gå nedför, lika brant åt det hållet. På vissa ställen går vi i sick sack för att spara på knän och fötter. Framme i Redondela spanar vi in första bästa röda parasoll. Det är tomt mellangärdet… igen.

 

Läskande citronöl, den första… så gott…

En grönsaksrisotto…fint…

Åh, lyckan när vi får en meny med en massa mat att välja på är obeskrivlig. En risotto och ett glas citronöl medan vi studerar pilgrimer av alla möjliga slag. Sitter länge och viftar med tårna och njuter av livet.

 

Vårt härbärge visar sig vara bättre än vad utsidan antydde…

10 min promenad till härbärget, sprättlätt… not. Av dessa 10 min var 5 rakt upp i himlen, det blir inget spring fram o tillbaka i kväll inte. Imorgon ska vi gå långt, runt 3 mil… hoppas vi iaf, så ikväll ställer vi klockan på 05.30…