Escravitude- Santiago

18,7 km 28 108 steg

Näst sista kvällen på vår vandring får vi till slut i oss lite mat på en restaurang som mer liknar en skolmatsal. Vi blir mätta och det är det viktigaste. Sitter länge i sköna soffor i vårt fantastiska boende och pratar och pratar om vad vi gått igenom innan vi kryper ner mellan lakanen. Kl är ställd på 07.00 och efter en god frukost hänger på ryggsäckarna för vandringens sista del.

 

Det är en speciell morgon…

Det är bara 12 grader, jag letar fram mina vantar för första gången. Vi har bestämt att vi ska ta det lugnt… det går inte…

 

Upp och ner…

Det är mycket kuperad terräng, långa uppförsbackar men jäklar vad våra ben vill framåt idag. Vi passerar många pilgrimer efter vägen.

 

Under vinrankorna…

Det är vackert, det är enkelt och snart lyser solen från en blå himmel. Vi tar en snabb fika i nån by jag inte kommer ihåg namnet på. Fokus ligger på nåt helt annat idag.

 

Mindre än 10 mil kvar…

Vägvisarna visar hur kilometer efter kilometer betas av i rasande fart. Det går nästan för fort och det är en sån energi i huvud och kropp.

 

Där ser vi spirorna på katedralen…

När vi vandrat ur den större staden Milladoiro så ser vi spirorna långt där borta och tårarna rinner. Jag är överkänslig idag. Vi går mycket i tystnad och låter tankarna få fritt inträde och utträde …

 

Sista skogsbacken…

Det är två kilometer kvar och vi känner att vi måste stanna snart och bara få känna in det speciella vi en gång tidigare varit med om. Då hade vi gått i 32 dagar, nu har vi gått i 14 men känslorna är desamma.

 

Vi håller i den fina känslan en stund…

Sitter länge på en bar och bubblar om livet och försöker förstå att det snart är över. Man vill fram men ändå inte…

 

Nu är vi nära…

Vi börjar känna igen oss, minns ställen vi shoppat på, ätit på, suttit vid. Går förbi hotellet vi bodde på förra gången. Nu är det bara minuter kvar. Pulsen går upp, tårarna rinner. Det är obeskrivligt, jag kan knappt prata…

 

Känslan…

Sätter oss på den stenbelagda platsen framför katedralen och bara är i nuet en lång stund innan magen berättar med muller att vi inte ätit på 5 timmar. Letar upp vår italienska favvorestaurang och äter länge och njutningsfullt. Bokar bord för måndagskvällen, då ska vi fira med champagne och god mat. Så går vi 10 min till vårt hotell, Mexico PR, superbra ställe. 2 nätter har vi bokat och imorgon är vi aningen mer civila utan ryggsäcken på..

 

Underbart är bara förnamnet…