Äntligen dags, som vi har längtat. Det var längesen vi gjorde en långresa tillsammans och den här resan är lite mer speciell. Ny fas i livet, jag har lämnat min tjänst och Björn har gjort detsamma till 80 % och numera reser vi som passionärer. Jättemärklig känsla, inte bara skönt, det finns en sorg också

Skitgubbe blev jag…

Vi bestämmer oss klokt nog att ta tåget upp till Arlanda dagen innan avgång. Det visar sig vara ett rätt beslut när SMHI visar oväder. Sover en natt på hotell och som sig bör kommer kortleken fram och semesterfeelingen tar plats. Lite mat och ett glas rött och efter ett eller flera nederlag på spelbordet lägger jag mig ändå nöjd

Det hör liksom till …

En ostressad frukost på måndagsmorgonen gör magen glad och vi går några hundra meter till incheckningen. Vi ska till Bangkok och sen vidare mot Krabi och vi kan redan nu släppa bagaget fram till slutstationen. Tar ett varsitt glas rött och tjôtar lite innan högtalaren talar om att det är dags att gå till gaten. Då lägger polisens passkontrollsystem av och vi står still i en växande kö innan vi 30 min senare springer in i planet

ThaiAir som vanligt, direktflyg till Bangkok

Jag gillar inte att flyga, och det är lika jobbigt denna gången. En bebis håller mig vaken hela resan innan vi 10 timmar senare landar. Hade iaf en trevlig prick intill oss som flugit otroligt mycket och som lugnade mig i de värsta luftgroparna

En timmes väntan i Bangkok…

Framme i Bangkok vinkar vi hej då till vår nya kompis och sitter bedrövligt trötta och tittar hålögd nån timme innan nästa flight. En timme lite drygt senare får vi då äntligen bagaget 🙏🏻 och letar upp vår chaufför som ska ta oss till vårt boende på Klong Mueng Beach

Chaffissen 😍…

Knappt en timme senare checkar vi äntligen in på vår lågbudgethotell, Krabi Klong Moung Bay View Resort. Slänger på oss badkläderna och går till ett ställe vi varit på tidigare för maaaat. Fried Rice med mkt chili, åhhh va gott.

Yummie…
…och en Singha…

För att hålla oss vakna så slänger vi oss o havet, det är ljummet och helt ljuvligt. Vilar eller typ sover en timme på en som sig bör en hård madrass innan vi är redo för att kämpa med vakenheten en stund till

Finns inga bolster i den här madrassen…
Kyler ner oss med en Mango frozen shake…

Vi har sett på på vägen att det fanns en reggaebar i närheten. Vi älskar den varianten av barer, layback de luxe, den här ska ha livemusic ikväll

Reggae barer gillar vi skarpt…

Träffar några trevliga Australiensare och innan vi lämnar baren i solnedgången har Björn lovat att han ska spela med barägaren imorgon

Snart livemusik…

Vandrar till hotellet längs stranden med en sol intill som går mot vila. Slänger oss i polen och simmar några varv innan ögonen säger hallå, vi orkar inte längre

Snart natti natti…