Vilanova de Aurosa- Catoria

21.5 km 30 801 steg

Torsdagen avslutades med en pilgrimsmiddag i restaurangen.. desserten var god iaf. Ställde inget alarm utan vi ska unna oss en sovmorgon i de hittills skönaste sängarna. Vi ska inte göra några fler långa sträckor, runt 2 mil om dagen, det känns skönt. Det är kav lugnt, 14 grader och solen ger sig till känna när vi kommer iväg runt nio. Perfekt.

 

Helt vindstilla morgon… en fiskare och vi två…

Vi ska gå en stor del längs havet idag, inga backar och superfin strandpromenad. Vi ser inte en enda pilgrim, de flesta tar båten på floden Rio Ulla från Vilanova de Aurosa upp till Padron som avslutning på den spirituella leden. Vi väljer att gå…

 

Regn på gång…

Ett stilla regn kommer in från ett stilla vatten…det är så lugnt och lätt att andas idag och konstigt nog så stör inte vätan sinnet idag.

 

Inte en backe så långt ögat når…

Vi går sakta idag, pulsen är låg. Hjärnan vilar på både gott och ont. Minns att det var likadant på Frances, man stänger ner liksom…Vi har gått nån mil och kommer fram till Vilagarcia de Aurosa, får vandringens godaste kaffe i caféet vid hamnen.

 

Fin utsikt från café bordet…

Fortsätter längs havet, känner av att vi närmar oss Santiago, det känns både skönt och vemodigt. Känner en stolthet över oss att vi gör det här, det är ingen lek, det är en utmaning men det gör något med mig.

 

Vilagarcia de Aurosa…

Vi går i pilgrimer spår till aposteln Sankt Jakobs grav i Santiago. Under 800 talet bildades leder när folk började vandra till graven. Hela vägen ser man mängder av historiska spår, hela vägen möts man gång på gång av människor i alla åldrar som visar vägen. Igår sprang en gammal farbror över rondellen för att visa bästa vägen, en ung kvinna stannade bilen och hojtade när vi gått åt fel håll. En pilgrim ses med vördnad och vänlighet.

 

Vi närmar oss …

Vägen förändras, pilarna blir svårare att hitta men vi är två som spanar och faktiskt så går vi rätt nästan hela vägen.

 

Det är varierande terräng…

Sista fem kilometerna går vi längs en trafikerad väg, finns inte nån som håller hastighetsbegränsningarna. Det är minst dubbelt upp och det känns lite olustigt att gå på den smala vägrenen när långtradare dånar förbi.

 

Det är tråkig väg också… men järnvägsbron är fin…

Vi når Catoria, här ska vi sova inatt. Vi har hyrt en liten lägenhet för 600 spänn, velar lite innan vi hittar rätt. Värden har skickat instruktioner och vägbeskrivning på Whats Up som sig bör här i Spanien. Inte helt enkelt när det står på spanska men som sagt, det finns alltid vägvisare. En kvinna följer med oss upp i hissen och fram till dörren ivrigt pratande för oss obegripligt språk men visst funkar det ändå.

 

Här ska brassas käk…

Vilken lägenhet, wow! Två badrum två sovrum, kök och vardagsrum, supermodernt snyggt och smakfullt. Glatt överraskade tjoar vi runt.

 

Baren på hörnet…

Vi slänger av oss ryggsäckarna och går ner till baren och njuter i solen en stund innan vi drar oss sakta iväg till supermercadon och köper lite godsaker.

 

 

Lilla kyrkan i Catoria…

Det är ju fredag så vi gör oss till, lagar lite pasta, dukar fint och bara mår så himla gott. Spånar lite hur vi ska komma på rätt väg imorgon…

 

Hemlagat…